Transformació del mural per a La Solana (Burg)

Transformació del mural per a La Solana (Burg)

REFLEXIÓ SOBRE EL MURAL

Ha estat interessant tot el procés de creació, observació i transformació del mural, fet primer per a l’Espai Tomata i ara remodelat per a La Solana.

Entre un i l’altre projecte, ha passat només un any i el mural ha donat de què parlar.

El tema principal era, l’arbre sortint de la boca de la dona-pagesa. Uns li veien connotacions sexuals, altres agressives… a mi, personalment, mai em va molestar cap comentari, acceptant  el punt de vista que pot tenir tothom i divertint-me, la veritat, en tot allò que es generava al seu voltant.

Podia disfrutar de la controvèrsia, des de la tranquilitat que em donava, que qui m’havia encarregat el mural, estava realment satisfeta de la feina feta. El mural era la Neus.

Fent aquesta feina he aprés i viscut moltíssimes coses i ara es tanca un cicle per obrir-ne un altre, però el mural segueix estant.

Haig de dir, que a mi m’agradava més la primera versió, la original, però entenc que transpirava massa l’essencia de l’anterior projecte i ara, La Solana, inicia un altre camí.

Gràcies, amics i amigues per confiar en mi i fer-me partícep dels vostres projectes, un plaer, sempre, passejar-me i compartir taula amb vosaltres.

RESPOSTA AL MEU TEXT DE LA NEUS MONLLOR

Cinta,

És emocionant llegir-te. Realment la feina que vares fer de plasmació del que jo porto a dintre, va quedar ven dibuixada al mural de l’Espai Tomata. Ara, des de la distància, veig la potencia de la imatge i la fidel translació artística del que volíem transmetre. Arrel, força, diversitat, fruits, cicle natural, llavors… posicionament davant la vida!

Ja saps que jo sempre n’he estat molt orgullosa del mural. La controvèrsia era el reflex de la feinada que encara tenim per arribar allà on volem. Menjar ecològic, local i de temporada, no és cap joc. És una aposta política que es practica cada dia al plat. Entenc que la Solana no se sent seu aquest valor de la mateixa manera, i que per tant, no se sentia còmoda amb el mural. I ho trobo fantàstic! Vol dir que vares fer molt bé la teva feina de llegir el meu cor i dibuixar tot el que emana.

Amb tot, estic contenta d’haver pres la decisió de canviar d’etapa. Ara al veure el mural he sentit alegria de tot el que varem “parir”, i també satisfacció de què la llavor que varem sembrar doni fruits nous.

Gràcies Cinta per enviar-nos el correu i per les teves paraules. M’ha arribat al cor allò de què “el mural era la Neus”… saps que no ho havia pensat així abans?!? Una mica si, però ara ho sento molt més. És curiós com el temps dóna perspectiva.

Neus Monllor

Podeu veure tot el procés de realització del mural per a l’Espai Tomata aquí (dintre la pestanya de murals d’aquest web)

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10

Deixa un comentari